H65 Höör marscherar på mot semifinal

Michaela Fransson. Foto (arkiv): Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Så nära men ändå så långt borta. VästeråsIrsta utsatte H65 Höör för ett 50 minuter långt stresstest. Sedan klargjorde gästerna klasskillnaden, avslutade med ett mäktigt ryck till 31–24 och 2–0 i kvartsfinalserien.

På ett sätt fick VI mentala morötter och upplevde ett uppsving i nederlaget. Femmålskytten Emma Aarnio och kompani var närmare övermakten än tidigare under säsongen.

Å andra sidan räckte 50 minuters jämnt skägg följt av åtta raka H65-mål fortfarande inte för att påminna om fjorårets slutspelsdrabbningar.

Då tog underdogen VästeråsIrsta en av matcherna till förlängning och höll nere siffrorna i den enda hemmamatchen till förlust med två bollar.

– Det känns surt. Vi har hela tiden en bra magkänsla. Sen bränner vi tre straffar och nån stolpe ut. Det är sådana lägen de sätter, och då blir det tufft så klart. Det är surt när det känns så bra hyfsat länge. Men det räcker inte, sade Aarnio till VLT.

Mikaela Mässing gjorde sju mål för vinnarlaget. H65 Höör höll fast vid en någorlunda orubbad känsla efter uppvisningen i hög effektivitet och ramstark defensivt som avrundade Västeråsbesöket.

– De matchade sitt material ganska hårt och blev slitna. Vi gjorde det inte mycket bättre än tidigare under matchen, men fick en annan utdelning i försvars- och målvaktsspel. Sedan vi ryckt igen till fyra mål så chansade de. Anna Olsson och Michaela Fransson gjorde då bra och viktiga mål, sade Ola Månsson till klubbens hemsida.

VästeråsIrsta–H65 Höör 24–31 (13–13)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
H65 Höör leder med 2–0 i matcher. Nästa match spelas söndag 7 april (16.00) i Höör.