H65 Höör: Förlängda kontrakt och återkallade lån

Höörs Emma Jönsson. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN.

H65 Höör samlar krafterna inför slutspurten av säsongen. Vera Gidebratt och Emely Persson är tillbaka i H65 Höör efter att ha återvänt från lån i Eslöv. Samtidigt meddelar klubben att de förlänger kontraktet med den sistnämnda och med mittnian Emma Jönsson. Båda skriver nya tvåårskontrakt.

Vera Gidebratt och Emely Persson lånades ut till Eslöv under säsongen och där har de varit indragna i bottenstriden i Allsvenskan. När nu SHE-slutspelet närmar sig – och dessutom finalspel i ATG Svenska Cupen – kallar H65 Höör tillbaka sina kantspelare. Tunga avbräck för Eslöv, som bara är ett poäng från nedflyttning.

– Hos oss har de tidigare fått träning i elitmiljö. Hos Eslöv fick de den speltid de behövde för att utvecklas. Båda har tagit ansvar och gjort de bra, säger Höörs tränare Ola Månsson på klubbens hemsida och fortsätter:

– Beslutet att ta tillbaka spelarna är mitt. Det handlar om att maximera våra möjligheter för resten av säsongen och gå in i slutspelet med den bredd som tidigare visat sig vara viktig. Båda spelarna kommer att få större roller i H65 framöver.

Samtidigt meddelar klubben att de förlänger kontraktet med Emely Persson med två nya år. Detsamma gäller för 21-åriga Emma Jönsson.

– Emma var nyss en korsbandsskadad allsvensk spelare, nu är hon i startuppställningen i ett topp fyra-lag i SHE. Hon är bra på många positioner och en stabil pjäs på hög nivå efter bara ett års träning, då kan ni bara tänka er hur bra hon kan vara om två år, säger Ola Månsson.

Emma Jönsson har stått för 52 mål och 44 assist på 16 matcher i SHE den här säsongen.

Länk: Emma Jönsson förlänger