H65 Höör behåller segersviten – spurtade ifrån Skara

Amelia Lundbäck. Foto: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Skara HF pressade H65 Höör och matchade gästernas tempo långa stunder. Uppstickaren fick ändå nöja sig med ett fall framåt, topplaget tog hand om båda poängen med obruten segerrad.

Den sista matchen i den fjärde omgången handlade mycket om H65:s Amelia Lundbäck från start. Niometaren fintade sig först fram till nätkänning, hanterade en straff härnäst och hade på det hela taget lätt att hitta nät.

Skaraförsvaret stod emot, stoppade H65:s ansatser i förstaläget men blev ibland för glest när bortalaget ritat upp nya anfallslinjer.

Höör ledde mestadels i en halvlek med högt tempo. Maja Eriksson bidrog till Skaras offensiv med både kraft och fart i riviga satsningar medan gästerna fortsatte att söka Lundbäcks skottarm.

Behållningen blev att spänningen stannade kvar, 10–12 på tavlan i paus. Isabelle Andersson ökade sin närvaro så att variationen ökade i H65:s lyckade attacker i början av andra halvlek.

Skara försökte hänga på i det längsta men halkade efter med dyrbara misstag trots att Andersson befann sig på botbänken med kvarten kvar.

Istället för minskad marginal försvann kvitteringschansen allt mer, H65 förvaltade sina lägen när det behövdes och stängde dörren för dramatik via Ida Gullbergs snabba omställningar.

Skara HF–H65 Höör 21–28 (10–12)
Matchprotokoll >>
Statistik >>
Tabell >>