Frenne Båverud tränar på i VästeråsIrsta

Frenne Båverud. Foto: Petter Arvidson/Bildbyrån.

Frenne Båverud styr satsningen i VästeråsIrstas elitlag ytterligare två säsong. Klubbens hemsida presenterar förlängningen med tränaren, vars jobb också omfattar ett helhetsgrepp som sportchef.

Båverud kan klubben utan och innan. Han hade bland annat ansvar för utvecklingstruppen och jobbade som assisterande i A-laget innan posten som huvudtränare kom ifråga 2015.

De senaste fyra åren, under 38-åringens ledning, har VI varit ett gediget mittenlag med rätt att utvecklas.

Efter uppehållet behöver laget justera sin niondeplats för att nå slutspel, Båverud jobbar parallellt vidare med att lotsa talanger från ung ålder till SHE-status.

– Jag trivs i föreningen och med alla i och kring damverksamheten. När klubben önskade se mig fortsätta krävdes ingen större betänketid utan vi kom snabbt överens, säger han till klubbens hemsida och bjuder på en utökad arbetsbeskrivning i VLT.

– Jag vill fortsätta arbeta för bättre förutsättningar för tjejerna att kunna satsa på sin handboll. Inte bara ekonomiskt, utan också med arbete, studier och återhämtning vid sidan om träningar och matcher, säger Båverud till tidningen.

Länk: Frenne Båverud förlänger med VästeråsIrsta HF