Framtiden öppen för Rosell: ”Bollar olika alternativ”

VästeråsIrstas Frida Rosell. Foto: Mathias Bergeld, Bildbyrån.

Frida Rosell har varit VästeråsIrstas genomgående bästa spelare de senaste åren. Enligt uppgifter till Handbollskanalen lämnar stjärnan klubben efter säsongen.
– Jag har inget kontrakt nästa säsong. Jag och min agent bollar olika alternativ, säger Frida Rosell till Handbollskanalen.

Frida Rosell gjorde stor succé i VästeråsIrsta förra säsongen och var en av SHE:s bästa spelare. Succén har fortsatt i år och tidigare under säsongen belönades 21-åringen med en plats i Tomas Axnérs landslag. Men till nästa säsong kan Rosell vara förlorad för VästeråsIrsta då hon enligt uppgifter till Handbollskanalen inte kommer att förlänga sitt kontrakt med klubben.

– Jag har inget kontrakt nästa säsong, sen är det inte mycket mer sagt än så. Det är egentligen inget jag vill kommentera. Men jag trivs väldigt bra i klubben, säger Frida Rosell till Handbollskanalen.

– Vi har haft diskussioner, jag och klubben. Vi får se.

Hur har säsongen varit?

– För egen del var den trögstartad och den har inte utspelat sig så som jag vill. Jag kom igång lite där runt jul och det kändes bra, men så stukade jag foten. Som lag hade vi förväntat oss att det skulle gå bättre än vad det har gjort.

VästeråsIrsta ligger nia i SHE, två poäng bakom Kristianstad som placerar sig på den sista slutspelsplatsen. Men VI har två matcher mer spelade än konkurrenten.

Hur stor drivkraft är det för dig att komma tillbaka till landslaget?

– Jag vill alltid utvecklas som spelare och för att man ska kunna göra det måste man ibland testa nya saker eller hitta en ny miljö. Jag gör allt för att kunna bli en så bra handbollsspelare som möjligt.

Med tanke på succén du har gjort måste det finnas gott om intresserade klubbar?

– Det är några klubbar som har hört av sig. Inget är bestämt, men det är klart att jag och min agent pratar om det. Vi bollar olika alternativ, säger Frida Rosell.