Fördel LUGI i kvartsfinalserien mot H65 Höör

Ebba Engdahl, Lugi HF. Foto: Lars-Erik Nilsson

LUGI HF har kopplat greppet om kvartsfinalserien mot H65 Höör. Igår vann man den tredje kvartsfinalen med klara 26-19 och Lundalaget leder med 2-1 i matcher.

1140 åskådare i Sparbanken Skåne Arena fick se en jämn matchinledning med starkt försvars- och målvaktsspel från båda lagen. 7-7 efter 20 minuters spel blev 12-11 vid halvtidsvilan och matchen var inför andra halvleken öppen.

Under andra halvleken bytte matchen skepnad i form av att hemmalaget, framförda av Hanna Blomstrand, tog över spelet mer och mer. LUGI kunde sakta men säkert segla ifrån gästerna och relativt enkelt vinna matchen med 26-19.

LUGI HF – Höörs HK H65 26-19 (12-11)

Målskyttar LUGI: Hanna Blomstrand 6, Melissa Petrén 4, Anna Lagerquist 4, Sara Olofsson 4, Elinore Johansson 4, Hanna Ringdahl 3, Ebba Engdahl

Målskyttar H65: Cassandra Tollbring 6, Jasmina Djapanovic 5, Julia Andrejic 3, Anna Olsson 2, Marie Wall 2, Anna Johansson

Utvisningar: LUGI 2×2 min, H65 3×2 min

Domare: Jonas Åström och Niklas Widell