EXTRA: 29-årig dansk tar över svenska mästarna Sävehof

Foto: IK Sävehof

Det spekulerades i veckan om Helle Thomsen som ny tränare till IK Sävehof. Någon danska blev det dock inte men väl en dansk. Rasmus Overby tar över som huvudtränare hos de svenska mästarna.

En tung pusselbit inom svensk handboll är på plats. Rasmus Overby blir den som tar över svenska mästarna IK Sävehof efter Henrik Signell som lämnar för att bli förbundskapten på heltid. Dansken flyttas upp från farmarlaget S-hof.

– En fantastisk möjlighet att ta över Svenska mästarna. Ett gediget arbeta är gjort men jag ser fram emot en rolig och spännande tid med lite Dansk inspiration. Det kommer bli inspirerande att jobba i så professionellt miljö som Sävehof med duktiga spelare och ledare. Ser verkligen fram emot att försätta den fantastiska resan som Sävehof har gjort det senaste decenniet. De senaste två åren har jag upptäckt vilken fantastisk klubb Sävehof är och när frågan kom, kunde jag inte säga nej. Detta är det jag vill, säger Rasmus Overby i ett pressmeddelande.

Overby är född 1989 och spelade själv som mittnia i danska plantskolan FIF och sedan i FCK samt Viborg HK. Han står noterade för 2 A-landskamper för Danmark och har meriter från spel i Champions League. Han flyttade till Sverige tillsammans med sambon Johanna Ahlm sommaren 2016 och har varit verksam i klubben som tränare för S-hof.

– Det känns helt rätt med Rasmus. Han har ett stort engagemang och brinner för handboll. Han kommer passa bra in i gruppen och tror hans egenskaper är precis vad tjejerna behöver. Ska bli spännande att följa hans utveckling de kommande säsongerna, säger Hanna Fogelström, ny manager i Sävehof.