Ekonomiska krisen i H65 Höör – riskerar att tappa Ola Månsson

H65 Höörs tränare Ola Månsson. Foto: Petter Arvidson / BILDBYRÅN

Flera svenska klubbar har stora problem med ekonomin, däribland toppklubben H65 Höör. Nu riskerar klubben att tappa guldmakaren Ola Månsson, vars kontrakt går ut efter säsongen, det skriver Skånska Dagbladet.

Niklas Harris byggde upp det, Ola Månsson har förädlat det. SM-guld och finaler har inte varit något ovanlighet sedan profilen tog över som huvudtränare för H65 Höör 2016. Men efter årets säsong kan kärlekshistorien mellan H65 och Månsson vara över. Guldtränarens kontrakt går ut och i nuläget verkar det som att H65 saknar pengar för att kunna säkra upp honom.

Klubben har redan vädjat till sina sponsorer om hjälp, men någon lösning verkar inte finnas i sikte ännu.

”Ola Månsson har varit av avgörande betydelse för H65 Höörs anmärkningsvärda framgångar i svensk damelithandboll. Nu riskerar vi att förlora honom.” Så inleddes den skrivelse som H65 skrev till sponsorerna för några veckor sedan.

Skånska Dagbladet skriver att klubb och tränare förhandlar om ett nytt kontrakt och Månsson kan enligt tidningens uppgifter tänka sig att stanna i H65 trots att det inte blir någon löneförhöjning, men klubben har också meddelat att de inte har råd att förlänga avtalet utan extern hjälp.

Med andra ord kan Ola Månsson vara förlorad för H65 Höör efter säsongen, vilket naturligtvis vore ett hårt slag mot toppklubben.

LÄNK: Akut pengakris i H65 Höör – kan inte betala guldtränarens lön