Dano satsar vidare – lämnar Sävehof efter säsongen

Nina Dano. Foto: Mathias Bergeld/Bildbyrån.

I december fick Nina Dano chansen att spela EM för Sverige. Högernian har uppenbarligen fått mersmak – nu skriver Sävehof i ett pressmeddelande att Dano lämnar klubben efter säsongen.

– Jag har haft tre jättebra år i Sävehof. Det har varit en miljö där jag både växt som person och handbollsspelare. Men framförallt har jag fått träffa massa fina människor och skapat många minnen, som jag för alltid kommer bära med mig. Tiden känns däremot rätt att ta nästa steg och testa ett nytt äventyr. Dock ska jag givetvis avsluta denna säsong på bästa sätt, säger Nina Dano i pressmeddelandet.

Dano fick en del speltid under EM 2020, men var tvåa på positionen bakom Emma Lindqvist. Men det är en fin utveckling Dano har haft sedan hon kom till Sävehof 2018.

– Nina kom från Torslanda och visade ganska omgående att hon kunde bidra till vårt damlag. Inte minst så var hon väldigt delaktig i att vinna guldet säsongen 18/19.  Vi önskar Nina stort lycka till vidare i karriären, säger Sävehofs sportchef Emil Berggren.

Det återstår att se vilken klubb som snappar upp Dano. Gissningsvis ligger en klubb i Danmark nära till hands.