Clara Wolf får fast bas i Heid

Clara Wolf. Foto (arkiv): Mathias Bergeld/Bildbyrån.

Clara Wolf har precis landat i BK Heid och håller på att bekanta sig i miljön. IK Sävehof-lånet blir permanent och byter karaktär till ett gällande kontrakt när Heid tar vara på målvaktens resurser i två år.

Heid ordnade den första, tillfälliga övergången för en dryg månad sedan. Nu kan Wolf ta för sig i lugn och ro i sitt nya lag.

– Jag trivs jättebra i Heid, med tjejerna i laget och med den familjära känslan i klubben som dessutom har en mycket kunnig och kompetent ledarstab. Kul att få den här chansen till att etablera mig som elitspelare och fortsätta utvecklas, säger hon till klubbens hemsida.

Wolf, 18, kommer ursprungligen från IK Baltichov och klarade av SHE-debuten under åren i Sävehof. Det blir Heidtränarnas uppdrag att lotsa in henne på allvar i eliten.

– Under den korta tid vi haft henne i träning har hon tagit stora kliv, det ska bli riktigt roligt att få fortsätta arbeta tillsammans med henne och vi är förstås glada över att hon valt att stanna i Heid efter utlåningen, säger Christer ”CK” Karlsson till klubbens hemsida.

Länk: CLARA STANNAR I HEID