BK Heid bröt sviten i sista försöket: ”Vi kommer tillbaka”

BK Heid:s Elin Leissner. Foto: Mathias Bergeld / BILDBYRÅN.

Det har varit en oerhört tung säsong för BK Heid, åtminstone resultatmässigt. Fram till det sista omgången stod laget på noll poäng. Men i sista stund lyckade de få med sig en seger i årets SHE.

BK Heid har radat upp förluster och de har varit klara för degradering till Damallsvenskan sedan länge. Men ändå är det något av en solskenshistoria att de lyckades ta säsongens enda vinst – ja enda poäng – i den sista omgången, borta mot IF Hallby HK.

Efter en jämn match, där Heid var i ledningen under en stor del av tiden, kunde laget från Järnbrott till slut vinna med två bollar. Vanja Andersson, Ida Berlin och målvakten Alva Hermansen var stora segerorganisatörer.

”OCH DÄÄÄÄÄR FICK VI ÄNTLIGEN TA POÄNG!!! Vilken moral vi visar idag, vi kunde lika väl spelat av matchen men det var aldrig något alternativ. Vi i damlaget vill även passa på att tacka alla våra grymma supportrar och all organisation i BK Heid❤️ TACK FÖR DENNA SÄSONG….. SHE, vi kommer tillbaka”, skriver damlaget i sociala medier:

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av BK Heid Dam Elit (@bkheiddama)

Klubben skriver på sitt Instagramkonto:

”Vårt Dam A lag har inte riktigt haft flyt i år om man uttrycker sig försiktigt. Men tjejerna har kämpat och krigat sig igenom säsongen och till slut kunde laget ta hem de första poängen för året. Betydelselöst ur ett serieperspektiv – vi åker ner till allsvenskan ändå, men så otroligt viktigt för självförtroende och att visa att allt slit lönar sig till slut. Vad vi också har lyckats med fullt ut är att denna säsong få vårt DamA lag att bli de förebilder och idoler som våra unga spelare behöver.”

 

Visa detta inlägg på Instagram

 

Ett inlägg delat av Bollklubben Heid (@bkheid_officiell)

För BK Heid – som varit i högsta serien sedan 2006 – blir det att starta om i Damallsvenskan.   IF Hallby hade inget att spela för och hamnade till slut på plats 10 i tabellen, med fyra poäng ned till Kristianstad under kvalstrecket.

IF Hallby HK – BK Heid 25–27 (12–13)

Målprotokoll>>>