Bekräftat: Kenneth Andersson lämnar Lugi

Lugis tränare Kenneth Andersson. Foto: Andreas Sandström / BILDBYRÅN

Lugis sportchef och tränare för damlaget, Kenneth Andersson, kommer att lämna föreningen efter säsongen, det rapporterar Skånesport.

2019 kom Kenneth Andersson till Lugi efter att ha varit tränare för IFK Ystads herrlag. Sedan dess har han dels arbetat som sportchef för Lundaföreningen samt haft tränaransvaret på damsidan.

Lugis damer har haft det tungt i SHE i år, trots att man har hämtat hem Isabelle Gulldén och Sabina Jacobsen. Senaste veckorna däremot har dom vinröda med Kenneth Andersson vid rodret vänt på skutan och ligger för tillfället på säker mark. Men i sommar kommer alltså 46-årige tränaren och sportchefen att lämna laget.

– Mitt beslut att lämna Lugi har inget med dom sportsliga motgångarna att göra. Men jag har bestämt mig för att det inte blir någon fortsättning i klubben och har även meddelat spelarna i laget det.
Grundanledningen bottnar i ekonomi. Eller rättare sagt problemet med densamma, säger Kenneth Andersson till Skånesport.

Vad som händer i framtiden står skrivet i stjärnorna. Andersson säger till Skånesport att han har haft en del erbjudanden att ta ställning till men att han ännu inte vet om det blir fortsättning inom handbollen eller om det blir något helt annat.