Avslöjar: Lagumdzija och Gluic jagas av utländska klubbar – Eriksson & Säreborn kan ersätta

Mia Lagumdzija & Yasminee Gluic, Kungälvs HK. Foto: Michael Erichsen / BILDBYRÅN

Wilma Pettersson är snart förlorad för Kungälvs HK. Kanske tappar de två av sina andra stora nyckelspelare. Enligt uppgifter till Handbollskanalen jagar nämligen flera utländska klubbar Mia Lagumdzija och Yasminee Gluic. Men Kungälv är på gång att säkra upp ersättare i form av Hanna Eriksson och Linnea Säreborn från Önnereds HK. 

Tidigare idag avslöjade Handbollskanalen att Wilma Pettersson är nära att skriva på för H65 Höör. Vänsternian har varit en bärande spelare i det Kungälvs HK som verkligen etablerat sig i SHE.

Nästa säsong kan bli något av en omstart för Kungälv. Enligt uppgifter till Handbollskanalen, från flera av varandra oberoende källor, riskerar klubben nämligen att tappa även Mia Lagumdzija och Yasminee Gluic till nästa säsong. Utländska klubbar jagar nämligen de båda stjärnspelarna.

Lagumdzija tog SHE med storm förra säsongen då hon slutade tvåa i den totala skytteligan och fyra i assistligan. I år leder mittnian skytteligan och ligger tvåa i assistligan – detta trots ökad bevakning från motståndarna.

Gluic var en av SHE:s allra bästa målvakter förra säsongen och även om hon inte varit lika vass i år, precis som hela Kungälv, är det fortfarande en klassmålvakt.

Enligt Handbollskanalens uppgifter är en flytt utomlands något mer sannolik för Lagumdzija, men det kan mycket väl bli ett nytt utlandsäventyr för Gluic. Målvakten har förlängt sitt kontrakt med Kungälv, men en av Gluic och Agnes Åseskog kommer troligtvis att lånas ut nästa säsong då Kungälv inte har plats för tre etablerade SHE-målvakter.

Det verkar inte som om Kungälv går tomhänta från det här. Enligt uppgifter till Handbollskanalen är de nära att skriva kontrakt med två spelare från Önnereds HK: målakten Hanna Eriksson och niometersspelaren Linnea Säreborn.

LÄNK: Avslöjar: H65 Höör nära att värva Wilma Pettersson