Anna Olsson: Helt ofattbart

Anna Olsson. Foto: Kantbilder.se

Det var en trött men lycklig Anna Olsson som mötte upp i mixed zone med en H65-flagga svept om sig och ett SM-guld runt halsen:

– Helt ofattbart. När vi började den här säsongen så sa jag att det enda jag vill ha i vår är ett SM-guld. Då var det en dröm. Det kändes som en enormt lång väg dit och mycket som skulle klaffa. När säsongen började var det väldigt hackigt och man tappade kanske tron. Men under säsongen har vi kämpat och slitit och tränat otroligt hårt.

Det var en svajig höst men H65 har sedan fått pusselbitarna på plats och till slut även en tro på att de kunde gå långt:

– Runt jul spelade vi riktigt bra mot topplagen och sedan har vi fortsatt så i Europacupen. Sedan i slutspelet mot LUGI kände vi oss otroligt starka, så vi kände att om vi kommer upp i samma nivå så hade vi chans idag. Just att komma upp i den nivån var nog det som folk i laget var mest nervösa över inför matchen. Oavsett hur mycket man förbereder sig mentalt så infinner sig en nervositet. Jag tror att alla var skitbra idag på att omvandla det till aggressivitet istället.

Finalreceptet?

– Dels hade vi lite taktiskt, för varje spelare och så. Sen visste vi att mot LUGI i första matchen, så hade vi analyserat ihjäl oss. Sen när vi vände den där matchen där vi låg under med 10 bollar så bara släppte vi handbromsen och körde.

– Så vi hade dels med oss det att vi skulle ha koll på dem men också liksom ”bara kör”.

Nu väntar en rolig kväll och imorgon hoppas hon på brorsan Markus Olsson i Skjern:

– Ikväll blir det rejäl fest och imorgon åker jag till Danmark och kollar brorsan som spelar final där. Så det kan bli dubbelfest, jag hoppas verkligen på det.