Anna Olsson återvänder till Höör

Anna Olsson under den förra sejouren i H65 Höör. Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

H65 Höör har stora skadeproblem på niometer efter korsbandsskador på både Isabelle Andersson och nyförvärvet från Eslövs IK, Emma Jönsson. Nu meddelar klubben att Anna Olsson gör comeback.

Anna Olsson lämnade H65 efter säsongen 2018. Därefter gjorde hon ett år i IFK Kristianstads division ett-lag (som bara hann spela fem matcher innan säsongen ställdes in) och förra säsongen blev det inget spel alls.

– Skadesituationen gjorde att vi behövde få in erfarenhet i laget. Nu får hon en ny roll jämfört med den hon hade senast. Hon vill hjälpa till där hon kan, om det nu är som försvarare, vänsternia eller straffskytt får vi se. Hon har vunnit skytteligan och spelat på alla positioner, inklusive vänstersex i landslaget, säger Ola Månsson på klubbens hemsida.

Första träningen avklarades i måndags.

– Hon är i förvånansvärt bra form, men ändå långt från elithandbollform. Tillsammans har vi kommit överens om ett kortare kontrakt över hösten. Hon kommer inte att träna för fullt och jag är naturligtvis tacksam för att hon ställer upp, fortsätter han.

Anna Olsson säger att hon aldrig tränat så lite som hon gjort inför den här säsongen och att hon inte vet hur hennes kropp kommer att reagera.

– Jag har haft sug efter handbollsträningar och eftersom jag ju känner H65:s assisterande tränare Mattias Johansson väl, eftersom vi jobbar tillsammans, har jag frågat om jag kunde vara med på någon träning för skojs skull. Till vardags har jag otroligt mycket med jobb som ungdomsansvarig i IFK Kristianstad och som Skånelagstränare under hösten för pojkar 06. Så det blir mycket pusslande med tid, säger hon.

– Det är roligt att spela och jag ska göra vad jag kan. Formen just nu är usel, så jag ställer mig sist i ledet och så får vi se vad Ola säger.

Anna Olsson började sin karriär i Karlshamn HF och spelade i Höör mellan 2015 och 2019. Hon har tidigare spelat i FIF (Fredriksberg), i den danska ligan. Hon har gjort fyra landskamper.

Länk: Anna Olsson gör comeback