Alva Ohlson får tvåårskontrakt i Skuru

Skurus spelare jublar. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Alva Ohlson har snart gått hela vägen, från bollskola till spel i högsta serien i Skuru IK:s regi. Kantspelarens kontrakt gäller över 2025, meddelar Nackaklubben.

— Alva har senaste åren jobbat på riktigt bra och tagit stora kliv i sitt handbollskunnande i vårt utvecklingslag, säger Magnus Oscarsson Söder till Skurus hemsida.

Ohlson var i framkant under 2022/23 med bland annat 58 mål i division 1 norra och en fartfylld roll i det gröna F18-laget som nådde USM-final.

Under den stundande säsongen ökar hennes handbollsfokus. Debut med A-truppen under gruppspelet i Svenska cupen följs av många träningstimmar på högsta nivå och förhoppningar om snar ligadebut.

– Det finns mycket jag ser fram emot med denna säsong, men främst är det att få träna i en miljö som jag tror och hoppas kommer att utveckla mig mycket som handbollsspelare. Dessutom ser jag fram emot att känna på elithandbollen och få lära känna tjejerna i laget ännu bättre, säger hon till klubbsajten.

Magnus Oscarsson Söder:

– Alva har en fin bas att stå på med trygghet i alla delar av spelet och hon ska nu jobba vidare med att skapa spets för att etablera sig som en stark H6 i Handbollsligan. Vi ser verkligen fram emot att följa Alvas utveckling under säsongen, säger tränaren till klubbens hemsida.

Länk: Alva Ohlson flyttas upp i A-truppen