Alma Skretting från Höör till Horsens

Alma Skretting. Foto: Michael Erichsen/Bildbyrån.

Alma Skretting har tagit rejäla steg i utvecklingen under en handfull år i H65 Höör. Linjespelaren har också hanterat en del motgångar på vägen mot den stundande utlandsflytten, Horsens HH blir hennes klubb nästa säsong.

H65:s hemsida gick ut tidigt under onsdagen med att Skretting söker sig vidare i karriären. Samma kväll var det dags för övergången att landa officiellt via Horsens sociala medier.

Allt i allt är det garanti för en ny miljö och handboll på heltid för 22-åringens del.

– Jag har hela tiden satsat 100 procent och samtidigt aldrig känt att jag skulle vilja vara någon annanstans. Målsättningen har varit att bli proffs. För ett år sedan var jag verkligen inte redo, men nu är jag mogen att ta mer ansvar och känner att jag hanterar ligan bra, säger hon till Höörs hemsida.

Skretting med HK Ankaret som moderklubb tog sig bland annat genom en korsbandsskada och opererar numera i en central roll i båda riktningarna.

Horsenstränaren Claus Mogensen ser fram emot att lotsa in nyförvärvet ilaget.

– Vi gläder oss väldigt mycket till att få in Alma i truppen och tror att vi tillsammans kan utveckla henne ytterligare och utnyttja hennes potential att bli en profil i ligan och komma ännu närmare det svenska landslaget, säger han till Horsens Facebooksida.

Horsens har Elin Hansson och Kristin Thorleifsdottir på lönelistan under 2023/24 och presenterade ytterligare ett tillskott, norska Frida Haug Hoel på högernio, under onsdagskvällen.

OBS! Artikeln uppdaterad sedan det blivit klart att Alma Skretting flyttar till Horsens.