Alma Skretting håller sig till Höör

Alma Skretting. Foto: Christoffer Borg Mattisson/Bildbyrån.

Alma Skretting fick vänta på debuten i H65 Höör då hennes första elitkontrakt sammanföll med en långtidsskada. Då var då och nu är nu, niometaren håller god kapacitet i den röda tröjan och har förlängt över 2024.

Linjespelaren Skretting har regelbundet tagit fina kliv, framförallt under det pågående spelåret som trea i den interna skytteligan. Försvarskunnandet fanns redan när Ola Månsson fick upp ögonen för löftet i HK Ankaret.

– Alma har vuxit in i seniorhandbollen på mycket bra sätt. Trots att skador ett tag stoppade upp hennes utveckling har hon redan en status som en av SHE:s främsta försvarare. Även framåt som mittsexa har hon levererat under säsongen och jag är övertygad om att Alma kommer att bli väldigt nyttig för H65 Höör framöver, säger han till klubbens hemsida.

Åtminstone två år till – och i vårens slutspelsmatcher kan hemmafansen i Höör stötta 21-åringen.

– Jag har växt in i det allt eftersom under säsongen. Jag har rätt mycket kvar att utvecklas i handbollen vilket medför att jag får en större roll i laget. Speciellt tycker jag att min roll i försvaret är viktigast, säger Skretting till klubbsajten.

Länk: Alma Skretting klar för fortsättning