Zych till Metz när Gros till Brest

Foto: IHF/Stéphane Pillaud

Slovenska superstjärnan Ana Gros försvinner från mästarklubben Metz till konkurrentklubben Brest nästa säsong. Nu har Metz värvat in sin ersättare, polska Aleksandra Zych från Gdynia.

ANNONS

Den franska värvningskarusellen fortsätter. Metz som tappar Gros till storsatsande Brest har gett sig ut på ersjättsjakt. Nu har de funnit en pusselbit i polska Gdynia. Aleksandra Zych har inte lika meriterat CV som Ana Gros men hon har varit med.

I år har hon gjort 20 mål på sex matcher i Champions League, 89 mål på 14 matcher i polska högstaligan och har ett 50-tal landskamper för Polen. Högernian Zych är 182 centimeter lång och Metz ordförande Thierry Wiezman förklarade för franska tidningen Republican Lorrain att man följt polskan under flera år. Han är nu glad att ha lockat till sig 24-åringen som är ett dubbelt hot – bra både offensivt och defensivt,.

Zych startade sin karriär i Victoria Świebodzice innan hon flyttade till Gilwice och sedan Gdynia 2012. Däremellan, 2010, var hon även med och sköt åtta mål mot Sverige i European Open – för U17/18-landslagen. Sverige med tidigare idag nämnda Emma Friberg, Clara Monti Danielsson och Linnéa Claesson vann dock med 28-22. För den intresserade finns hela målprotokollet här. 

Kontraktet med Metz tar vid i sommar och är på ett år plus möjlighet till förlängning.

Stora övergångar relaterat till franska ligan:

Alexandra Lacrabère, Vardar -> Fleury Loiret
Siraba Dembélé, Rostov-Don -> Toulon
Laurisa Landre, Metz -> Toulon
Frédéric Bougeant, Rostov-Don -> Nantes (tränare)
Alexandrina Cabral Barbosa, Rostov-Don -> Nantes
Ana Gros, Metz -> Brest Bretagne
Astride N’Gouan, Brest Bretagne -> Metz

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here