Yahia Omar till PSG 2024

Yahia Omar. Foto: PSG

Yahia Omar har ett år kvar i Telekom Veszprém, sen är det Frankrike som gäller. Den egyptiske landslagsspelaren har skrivit på för Paris Saint-Germain. 

Den stora landslagsstjärnan från Egypten, Yahia Omar, har skördat framgångar tillsammans med Telekom Veszprém i Ungern. Omar har varit med och blivit ungersk mästare 2023 och dessutom tog laget hem den inhemska cupen tre år i rad (2021, 2022 och 2023). Denna säsong blir dock den sista i Ungern.

PSG och Omar har skrivit ett avtal som börjar gälla nästa sommar.

– Denna värvning med Paris kommer att bli ett nytt kapitel i min karriär. Jag ser också fram emot att träffa supportrarna vars glöd jag kunde uppskatta under Champions League-matcherna på Coubertin, säger han till klubbens hemsida.

Utöver framgångarna i klubblaget har Omar varit en framstående spelare i det egyptiska landslaget under flera år. 2020 var han med och tog hem det afrikanska mästerskapet och 2021 slutade laget på en fjärdeplats vid OS. Efter mästerskapet i Tokyo röstades Omar fram till turneringens bästa högernia, en utmärkelse han även fick under de afrikanska mästerskapen 2022.

Efter alla utmärkelser och medaljer kan man förstå att PSG är glad att få in 25-åringen i laget från och med nästa säsong.

– Det råder ingen tvekan om att han kommer att vara en nyckelfaktor för att vinna nya titlar under de kommande säsongerna, säger Thierry Omeyer, PSG’s general manager, till klubbens hemsida.

Omar hälsas välkommen till klubben i en video på PSG’s hemsida.