Tung triumf när Neptunes de Nantes betvingade Brest Bretagne

Nathalie Hagman, Neptunes de Nantes. Foto: Neptunes de Nantes.

Brest Bretagne hade vunnit alla elitmatcher mot toppkonkurrenten sedan 2016. Den här gången ändrade dock Neptunes de Nantes styrkeförhållandet, 29–22 var snygga bortasiffror bland annat via en kanonad från Nathalie Hagman.

Metz HB dominerar ligaspelet och kom ännu ett steg närmare titeln efter 36–21. Neptunes de Nantes utmanar istället BBH:s andraplats och har siktet inställt på Champions League.

Nathalie Hagman träffade rätt åtta gånger medan hemmalaget spred avsluten och misslyckades med att hänga på i målprotokollet.

En liten tröst för Brestfansen är att laget fortfarande har topp två-chansen i egna händer, en poäng mer än Nantes när sju omgångar återstår.

– Självklart, om Brest förlorade hemma mot oss beror det på att de inte presterade. Samtidigt bör alla vara medvetna om att BBH har spelat många väldigt bra matcher den här säsongen, bland annat i Champions League. Idag gjorde vi det svårt för dem och det var inte deras bästa prestation, men man kan inte spela 75 bra matcher på en säsong, sade Nantestränaren Helle Thomsen efteråt.

Brest Bretagne HB–Les Neptunes de Nantes 22–29 (11–14)
BBH: Jenny Carlson 3; Nantes: Nathalie Hagman 8, Carin Strömberg 4, Anna Lagerquist 2.