Trots elva Pellas-mål – Montpellier borta ur CL-striden

Lucas Pellas. Photo: Emma Wallskog / BILDBYRÅN

Paris Saint-Germain och HBC Nantes blir bidragen som Frankrike hoppas på i Champions League till hösten. Montpellier HB utmanade, men 31–33 förlusten hemma mot Nantes med tre omgångar kvar innebär att tätduon är klar i Starligue.

Montpelliers snöpliga uttåg efter Kiels enorma vändning för ett par veckor sedan blir det sista minnet för det franska laget i mästarligan på ett tag. Dörren är åtminstone stängd till 2024/25 sedan Nantes satt ner foten i avslutningen av fredagsdramat.

Hemmalaget var bra från kanten med Pellas och Yanis Lenne och varje straff – totalt sex nådde nät efter att den blågule landslagsmannen klivit till.

Nantes överlevde dock ett rött kort på Jorge Maqueda i slutskedet. Aymeric Minne var spindeln i nätet och ett ständigt hot för Montpellierförsvaret.

Pellas satte 29–28, MHB:s sista ledningsmål innan Nantes ägde slutfasen med Minne och Theo Monar fram till ohotat försprång.

Lika ointagligt som avståndet i tabellen, sex poäng med två omgångar kvar. PSG har tre matcher kvar att spela och redan en poäng mer än Nantes i titelracet.

Montpellier HB–HBC Nantes 31–33 (16–14)
Montpellier: Lucas Pellas 11 (6)