Staffan Olsson till Paris SG

Staffan Olsson är klar som assisterande tränare för det franska storlaget Paris Saint-Germain och tar plats på bänken redan i kväll. Samtidigt fortsätter han som förbundskapten för det svenska herrlandslaget till minst över EM i Polen i januari.

Redan för tre veckor sedan rapporterade Handbollskanalen om att Staffan Olsson var aktuell för en roll i Paris Saint-Germain. Nu står det alltså klart att han ansluter som assisterande tränare och nedan följer det pressmeddelande som gick ut från Svenska Handbollsförbundet.

Paris Saint-Germain fortsätter sin stora handbollssatsning. Nu får Nikola Karabatic, Mikkel Hansen & Co en svensk som tränare. Staffan Olsson kommer att assistera Zvonimir ”Noka” Serdarusic. Olsson spelade under Serdarusic under sina samtliga sju säsonger i THW Kiel och vann där fyra ligaguld.

-Jag bollade mycket med ”Noka” när jag blev tränare i Hammarby, han var som en mentor för mig. Och vi har haft bra kontakt även efter det, säger Olsson.

Första kontakten från PSG togs i somras och Olsson har under hösten övervägt erbjudandet och haft täta samtal med landslagskommittén.

–Det har tagit sin tid och det var viktigt för mig eftersom jag vill fullfölja de åtaganden jag har med Svenska Handbollförbundet. PSG har haft tålamod och nu när vi har hittat en lösning som alla parter är nöjda med känns det jättebra.

Om diskussionerna har tagit tid så går det undan desto mer nu. Kontraktet skrevs på vid halv sex-tiden på onsdagskvällen och redan i kväll tar han plats på bänken när PSG tar emot Saint Raphael i den franska ligan.

–Det är en otroligt häftig utmaning att komma till ett storsatsande topplag i Europa. Det är det jag inte upplevt än i min tränarkarriär.

Staffan Olsson kommer att fram till nyår fortsätta leda det talangprojekt han har med de kommande landslagsspelarna och kommer att fortsätta sitt arbete som förbundskapten tillsammans med Ola Lindgren så länge OS-chansen finns kvar. Sverige spelar EM i Polen i januari och jagar där en plats i OS-kvalet.

-Vi har haft en bra dialog med både Staffan och PSG under hela hösten. För vår del var det viktigt att försäkra oss om att landslaget får bästa möjliga förberedelser inför EM och ett eventuellt OS-kval och det känner vi att vi kan ge dem. Vi önskar Staffan stort lycka till i PSG, säger landslagschefen Lasse Tjernberg.