PSG vann sekundstrid mot Nantes

Franska Starligue bjöd på en riktig stjärnträff. Nantes och PSG kämpade både om segern och förstaplatsen inför VM-uppehållet. Det lovar gott för Danmark att Mikkel Hansen dominerade när PSG vann 30–29.

Matchens man nätade tio gånger på tolv försök och förtjänade den slitna titeln matchhjälte med full sinnesnärvaro i slutet.

Nantes kvitterade, 29 lika med 13 sekunder kvar. Snabbt avkast, bollen till Hansen som vräkte in det avgörande målet efter en härligt svängig tillställning.

Matchutvecklingen kopierade lagens möte i ligacupen för en knapp vecka sedan så smått. Nantes med Kiril Lazarov som stark skytt och Valero Rivera som straffkung var som bäst innan paus. PSG präglade skeendet mer i andra halvlek med Hansen och Uwe Gensheimer i offensivt toppslag.

Fyra minuter från slutet hade gästerna segern på gaffeln, men det krävdes dansk dynamit och sista målet i nät med fyra sekunder kvar innan sista ordet var sagt.

Starligue tar paus med PSG tre poäng före Nantes, trean Montpellier och och Chambery som fyra skuggar ytterligare en pinne efter.

HBC Nantes–Paris Saint-Germain 29–30 (14–13)