PSG utmanat på nytt i franska ligan

Uwe Gensheimer i Paris Saint-Germain och all star-laget 2018/19. Foto (arkiv): Angela Grewe, @angieee11

Paris Saint-Germain med flera spelarbyten och ny tränare eller Montpellier med sedvanligt få förändringar? Varför inte utmanaren Nantes? Det är flera om budet inför den franska ligastarten, EHF spekulerar i en lika tajt kamp som ifjol.

Dramatiken på målsnöret där fyra bollar skiljde mästaren PSG från tvåan Montpellier kan bli svår att upprepa. Klart är att lagen i StarLigue satsar stort, bland annat med skandinaviska värvningar.

PSG har plockat in Henrik Toft Hansen och Kim Ekdahl du Rietz utöver Viran Morros plus Raul Gonzalez som tagit över tränarposten.

– Våra motståndare blir starkare för varje säsong så vi måste leverera toppspel varje kväll. Men det är bara bra, det gör allting mer spännande, säger Luka Karabatic till EHF.

Montpellier som ledde ligan med fem poäng vid jultid förra säsongen men ändå fick se sig inhämtat och passerat har lotsat in Fredric Pettersson i laget. Enligt rapporterna har mittsexan gjort det bra under försäsongen.

Bakom huvudfavoriterna har Nantes målet klart.

– Den franska ligan är den enda nationella titel som vi inte har vunnit, så vi siktar på det här. Förra säsongen var vi mer inriktade på Champions League än Starligue vid några tillfällen, det kommer inte att hända igen, säger tränaren Thierry Anti till EHF.

Philip Stenmalm i PAUC och Markus Olsson i Toulouse ser ut att bli viktiga förstärkningar för respektive lag. Linus Persson i US Ivry tar tjuren vid hornen direkt i bortaderbyt mot PSG.

Första omgången, 5 september
Dunkergue–Istres, Saint-Raphael–Nimes, Cesson-Rennes–Tremblay, Pontault–Nantes, Toulouse–Chambery, PSG–Ivry, Montpellier–PAUC.

LÄNK: PSG face another close french title fight