Patrice Canayer tackar för sig i Montpellier

Montpelliers tränare Patrice Canayer. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

En era och oerhörd tränargärning går mot sitt slut i Montpellier HB. Patrice Canayer bekräftar för Midi Libre att han sätter punkt efter 2023/24, efter 30 säsonger i spetsen för stjärnklubben.

Det framgångsrika franska herrlandslaget hade inte ens börjat guldraden med tolv vunna mästerskap så långt när Canayer signerade sitt första kontrakt med klubben i universitetsstaden.

Redan i upptakten (1994/95) blev Montpellier en klubb att räkna med i inhemsk konkurrens. Den verkliga storhetstiden pågick från  1998 till 2012 då guldstapeln nådde 13 ligatriumfer. När Paris Saint-Germain och HBC Nantes utmanade och gick om fortsatte MHB med internationellt fokus, tre CL-pokaler under 2010-talet står också i klubbens välfyllda prisskåp.

Canyaer har hittills fört MHB till 42 titlar – beslutet att den kommande säsongen blir hans sista som huvudtränare skakar definitivt om.

– Det var dags att säga stopp. Efter 30 extraordinära, spännande år. Det är en magnifik historia. Jag hade aldrig kunnat föreställa mig en så vacker historia professionellt, säger han till Midi Libre.

Nyheten nådde även spelarna under måndagkvällen. Klubbpresidenten Julien Deljarry fick förhandsbesked i slutet av juli inklusive den grannlaga uppgiften att välja Canayers ersättare.

– Även om vi har förberett oss för den här dagen är det inte lätt. Jag hade föredragit att han gav oss lite mer tid att förbereda resten, säger Deljarry till Midi Libre.

Länk: INFO MIDI LIBRE. Patrice Canayer ne va pas prolonger et quittera le Montpellier Handball en juin 2024