Paris tog hem fjärde raka ligatiteln i sista omgången

Uwe Gensheimer, Paris Saint-Germain. Foto: Angela Grewe, @angieee11

Det såg skakigt ut en stund men i Paris. Men PSG vann till slut hemma mot Chambery och tog därmed sin fjärde raka titel i Lidl Starligue. Även Montpellier vann sin match, förgäves, och Aix och St Raphaël får spela i Europa nästa säsong.

ANNONS

Paris behövde vinna sin sista match för säsongen mot mittenlaget Chambéry för att fixa ligasegern. Men det såg inte helsäkert ut.

De båda lagen följdes åt innan PSG gjorde ett ryck innan halvtid till ledning 15-12. Men bortalaget gav sig inte och med kvarten kvar att spela stod det lika, 22-22, och säkert en del nerver hos hemmafansen. Men den rutinerade storstjärnan Nikola Karabatic och den nyare stjärnan Nedim Remili smattrade på framåt och PSG vann till slut med 30-26.

Jesper Nielsen gick mållös från sin sista match med PSG men han åker ifrån Paris med en färsk guldmedalj i handskfacket. Det funkar det också.

I de andra matcherna som betydde något – de två om europaspel i EHF cupen nästa säsong -stod det mellan Aix, St Raphaël och Dunkerque.

Femman Aix och fyran St Raphaël spelade mot varandra i Aix. Det var hemmalaget som startade matchen bäst och ledde med 16-12 i halvtid. Men bortalaget som var tvunget att ta poäng för att säkra europaspel spelade upp sig och lyckades kryssa till slut, 29-29. Rutinerade kanten Raphael Caucheteux var nödvändigt magisk för St Raphaël och satte nio mål på tio försök.

Därmed låg matchbollen hos Dunkerque. En seger borta mot tvåan Montpellier och de skulle ta sig förbi femman Aix. Och sjätteplacerade Dunkerque skapade oro i Montpellier. I alla fall fram till halvtid. De nyblivna CL-mästarna låg under med 15-16 i pausen men sen måste Canayer ha sagt något rejält i omklädningsrummet, för Montpellier kom ut och körde över Dunkerque och vann med hela 33-25. Därmed får bortalaget stanna hemma i Frankrike nästa säsong.

LÄNK: Lidl Starligue

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here