Omeyer lägger av efter nästa säsong – ersättaren redan klar

Thierry Omeyer. Foto: J Crosnier

Frankrikes och Paris Saint-Germains målvakt Thierry Omeyer har aviserat sin pensionering. Den 40-åriga legendaren med bland annat två OS-guld och fem VM-guld på sin meritlista lägger av efter nästa säsong. Och ersättaren är redan värvad – Vincent Gerard.

Thierry Omeyer har slutligen bestämt sig för att lägga skorna på hyllan och nästa säsong blir hans sista. Den franska målvakten är en av handbollsvärldens absolut mest framgångsrika spelare genom tiderna och har vunnit allt som går att vinna. Utöver två OS-guld, fem VM-guld och två EM-guld blev han även utnämnd till årets bästa handbollsspelare 2008 av IHF.

Redan nu har hans nuvarande klubb PSG presenterat en ersättare. Det blir Omeyers målvaktskompis ifrån det franska landslaget, Vincent Gerard, som ersättare från och med sommaren 2019, uppger handball-planet.

30-åriga Vincent Gerard spelar just nu för Montpellier vilket han gjort sedan 2015, men tar alltså steget över till ligarivalen PSG efter nästa säsong. Gerard som har stått i skymundan för Omeyer till stora delar i det franska landslaget fick ett uppsving efter att ha gått in i finalen i senaste VM-finalen mot Norge och spelat en avgörande roll. Från och med sommaren 2019 kommer Gerard att bilda målvaktspar med Gorazd Skof i det stjärnspäckade franska laget.