Nya arena för PSG väntas stå klar 2023

Arena 2. Foto: HandNews

Paris Saint Germain kommer att tillgång till en ny arena – Arena 2 – från och med 2023, enligt den franska hemsidan HandNews. Arenan byggs, enligt hemsidan, inför de Olympiska spelen i Paris 2024, men ska utöver det användas som klubblagets arena vid större matcher. 

Inför de Olympiska spelen i Paris 2024 ska alltså en ny inomhusarena att byggas, enligt den franska hemsidan HandNews. Arenan ska att brukas för badminton under OS om fyra år, men ska annars fungera som en alternativ arena för PSG:s matcher från och med 2023, då den ska stå klar. Med sin kapacitet på 8000 åskådare kommer den att bli en ”mellanhall” som rymmer en större publik än både Coubertin och Charpentier, men mindre än AccorHotels Arena, enligt HandNews.

Den nya Arena 2 innebär alltså att det franska mästarlaget kommer kunna ta emot en liknande publik som andra stora lag i såväl Frankrike som resterande Europa. Enligt HandNews är det dock basketlaget Paris Basket som kommer att ha hallen som hemmahall, men att PSG kommer ha möjligheten att spela sina 10 största matcher varje år i arenan.

Länk: Une nouvelle salle pour le PSG en 2023