Ny seger för Montpellier – ligatiteln nära

Vid Kavticnik. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Inte nog med att Montpellier är framme i Final Four i Champions League, nu är dessutom den franska ligatiteln nära. Efter gårdagens seger (33–28) mot topplaget Nantes räcker det att laget vinner en av de två återstående matcherna för att bli mästare.

ANNONS

I gårdagens match var det Montpellier och en viss Diego Simonet som tog kommandot. Efter 16 minuter hade hemmalaget ledningen med 11–7 och en stor anledning till det var argentinaren och dessutom målvakten Vincent Gerard som räddade det mesta.

Men Nantes gav sig inte och i paus var ledningen endast 15–13 till Montpellier. Nantes startade dessutom den andra halvleken på ett bra sätt och gick upp i ledning tidigt på den andra halvleken. Montpellier vaknade dock till liv igen och kunde till slut vinna rätt komfortabelt.

Med två omgångar kvar leder Montpellier ligan med 43 poäng och jagar gör PSG med 41 poäng. I nästa omgång (som spelas på tisdag) har Montpellier en tuff bortamatch mot Saint Raphael. Seger där och titeln är klar. Skulle laget däremot förlora väntar Final Four i Champions League innan ligan avgörs den 31 maj då Montpellier tar emot Dunkerque.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here