Nästa stjärnfall i Metz – Xenia Smits flyttar hem

Emmanuel Mayonnade. Foto: Olivier Stephan Photographe

Häromdagen stod det klart att franska playmakern Grace Zaadi lämnar storklubben Metz för Rostov-Don. Nu kommer nästa stjärnsmäll för fransyskorna som tappar tyska Xenia Smits till SG BBM Bietigheim nästa säsong, det bekräftar den tyska klubben på sin hemsida.

Xenia Smits kom till Metz för fem år sen från tyska Blomberg-Lippe. I Frankrike passade vänsternian på att vinna ligan fyra gånger och franska cupen två gånger. Men nu känner 25-åringen att det är dags för ett nytt äventyr, som hon säger på hemsidan.

På grund av skador har Smits speltid drabbats i Metz och kanske kan det bli ett uppsving för kroppen också att komma hem till Tyskland för den tyska landslagsspelaren. Även om det blir ett nytt profiltapp för franska mästarna.

Från laget, och franska landslaget, kommer Metz att tappa högerkanten Laura Flippes till storsatsande Paris 92, målvakten Laura Glauser flyttar till just Champions League-vinnarna Györ, duktiga vänstekanten Marion Maubon till Nantes och Grace Zaadi till Rostov.

Som vi skrev häromdagen har heller inte lagets talangfulla tränare Emmanuel Mayonnade skrivit på nytt kontrakt inför nästa säsong. Men visst är väl känslan att 36-åringen kan tänka sig att göra som sina stjärnor och lämna skeppet istället för att bygga om på nytt?