Nantes bäst i franska toppmötet

Kiril Lazarov, HBC Nantes. Foto: Angela Grewe

Varken Montpellier eller Nantes har spetsat sin storinternationella form som gav en helfransk finalduell i Champions League. Ett av lagen skulle förstås vinna uppgörelsen i hemmaligan. Nantes var bättre efter paus, i synnerhet de sista tio minuterna till 31–28.

Nantes keeper Arnaud Siffert låg plus på de flesta skyttarna i bortalaget. Dessutom vann han målvaksmatchen tämligen klart mot Montpelliers förstaval Vincent Gerard.

Nicolas Claire med nio mål och Kiril Lazarov som hittade rätt sju gånger gav också Nantes den stjärnstatus som Montpellier med bästa målskytten Melvyn Richardson (sex) saknade.

Det Montpellier förlorade i finess kunde gästerna iallafall återvinna med kämpaglöd. Därav blev det ett sevärt toppmöte med en mindre spännande final.

Nantes orkade mer, fick betalt från fler håll och Nicolas Tournat på linjen var strålande till sist. Hans sjätte mål på sex försök sänkte Montpellier som fick sin segerrad avbruten på tre. Nantes har vunnit alla fyra och leder på målskillnad före Chambery i tabelltoppen.

StarLigue 27 september
HBC Nantes–Montpellier HB 31–28 (16–17)
Montpellier: Fredric Pettersson 2.