Metz dominanta med två insläppta mål i andra halvlek

Igår spelades toppmatchen mellan Metz och Brest Bretagne i den franska ligan. Metz vann matchen klart och släppte endast in två (!!) mål i andra halvlek.

– Vi fick inga lätta mål i andra halvlek, säger Brest Bretagnes huvudtränare Pablo Morel till klubbens hemsida

Toppmötet mellan tabellettan Metz och tabelltvåan Brest Bretagne hade alla förutsättningar att bli en sevärd och målrik handbollsmatch, och i första halvlek var det precis så det var. Metz, som är obesegrade i den franska ligan denna säsong, ångade på och gjorde mål på det mesta. I halvtidsvilan ledde Metz med 17-10.

– Sjutton är alldeles för många på en halvlek för att konkurrera med ett lag som Metz, konstaterade Morel efter första halvlek.

I andra halvlek visade lagen upp en helt annan handboll. Anfallsspelet gick helt i stå för båda lagen, samtidigt som försvarsspelet verkligen vässades till. Den kombinationen gjorde halvleken otroligt målsnål och andra halvlek slutade 7-2 till Metz (24-12). Segrarna släppte alltså endast in två mål i andra halvlek, vilket verkligen är ett imponerande facit.

Båda lagets tränare var fullt förståeligt nöjda med det defensiva spelet i andra halvlek.

– I den andra visade vi fantastiska saker defensivt, säger Morel.

– Ibland tog våra målvakter över, säger Emmanuel Mayonnade, huvudtränare för Metz.

Vinsten innebär att Metz nu har 24 raka vinster i den franska ligan. För Brest Bretagne gäller det nu framför allt att plocka poäng för att hålla Paris 92 bakom sig i tabellen.

Svenska Jenny Carlson var med i Brest Bretagnes trupp, men gjorde inget mål i gårdagens match.