Linus Persson hjälpte Ivry till viktig seger

Linus Persson i landslagströjan. Foto (arkiv): Mathias Bergeld/Bildbyrån.

US Ivry behöver poäng för att avancera ur bottenstriden. Jumbon Tremblay HB var en lämplig uppgift men Parislaget fick kämpa till sista kvarten innan segerrycket kom. Linus Persson nätade fem gånger när Ivry klev upp över strecket.

Landslagsmannen Persson spelar med utgående kontrakt efter tre säsonger i Ivry och kopplas starkt till HBC Nantes inför nästa säsong. De finns i högsta grad saker kvar att göra för niometaren i sitt nuvarande lag.

Existensen i Starligue i hotad och formen är ingen höjdare. I det minsta har Ivry besegrat de två konkurrenterna om nytt kontrakt. För en vecka sedan blev det uddamålsskillnad mot Istres och Tremblay föll till slut med tre bollar när Ivry fann effektiviteten till sist.

Vinnarlaget var framförallt starka på vänstersidan med Antonin Mohamed (nio mål) på kanten och Simon Pettersen (åtta) från distans. Persson satte fem av sex högerskott och var också aktiv under avgörandet.

Allt i allt har Ivry en poäng mer än Istres i streckstriden. Henrik Olsson och Tremblay får allt färre chanser att rädda sig kvar med sju poäng upp till säker mark.

US Ivry–Tremblay HB 32–29 (13–13)
Ivry: Linus Persson 5.