Ligans bästa försvarare förstärker Montpellier Handball

Montpellier Handball får in en försvarsspelare av högsta klass i laget. Det är franske Karl Konan som skrivit på för klubben. 

– Han är en mycket stark spelare fysiskt, i försvaret kan han spela överallt, säger Patrice Canayer, tränare för MHB

I sju år har Pays d’Aix UCHB fått tagit del av Karl Konans egenskaper på planen. Men nu väntar ett nytt äventyr för fransosen. Storklubben Montpellier meddelar att Konan skrivit på ett treårskontrakt med klubben.

– Karl är en av de bästa franska spelarna, han är en kämpe med mycket imponerande mental styrka. Jag är glad och stolt över att ha honom med oss ​​nästa säsong, säger Julien Deljarry, ordförande för MHB, till klubbens hemsida.

Fansen i Sud de France Arena kan jubla över att klubben får in en försvarsspelare i världsklass i och med värvningen av Konan. Vänsternian har blivit utsedd till den franska ligans (Liqui Moly Starligue) bästa försvarare tre gånger (2019, 2021, 2022).

– Han är en mycket stark spelare fysiskt, i försvaret kan han spela överallt. Han har en riktigt bra blick för spelet och han har fortfarande verklig potential att utvecklas, säger Canayer till klubbens hemsida.

Konan har medborgarskap i både Frankrike och Elfenbenskusten, och ifjol tvingades han välja mellan vilket landslag han skulle representera internationellt. Valet föll på Frankrike och redan i maj 2021 fick Konan göra landslagsdebut.

Redan den 2 september får Konan chans att ställas mot sitt tidigare lag. Montpellier laddar upp inför kommande säsong med att träningsspela mot Pays d’Aix.

Övergången till Montpellier innebär att Konan blir lagkamrat med Lucas Pellas.