Jesper Nielsen klar för Paris SG!

Jesper Nielsen, Paris Saint-Germain. Foto: Paris Saint-Germain

Länge har vi väntat men idag blev det äntligen klart: Jesper Nielsen har skrivit på för Paris SG.

Att linjespelaren Jesper Nielsen lämnar Füchse Berlin har varit klart i drygt ett halvår. Den nya klubben har låtit vänta på sig men idag offentliggjordes äntligen Paris SG som nästa klubbadress för Norrköpingskillen.

Flickvännen Frida Tegstedt spelar redan i Paris bästa damlag Issy och nu är det alltså dags för Nielsen att bli lagkamrat med bland andra Mikkel Hansen, Nikola Karabatic, Thierry Omeyer och Luc Abalo i herrlaget PSG. Kontraktet är skrivet till 2018.

Svensken är inte det enda nyförvärvet för PSG som satsar hårt. Till klubben ansluter bland annat även Uwe Gensheimer (Rhein-Neckar Löwen), Luka Stepančić (RK Zagreb) och Nedim Remili (US Créteil).

På linjen kommer han konkurrera med Luka Karabatić och eventuellt någon mer. Det ryktas att PSG är sugna på Cédric Sorhaindo från FC Barcelona. I princip klart är i alla fall att Róbert Gunnarsson (Århus) och Igor Vori (Zagreb) lämnar klubben.

Jesper Nielsen är född 30 september 1989 och fostrad i F13-hallen i Norrköping hos NAIS. När han började gymnasiet flyttade han till Göteborg och spel i HP Warta där han blev kvar till 2008. Den 2 meter långa mittsexan bytte då upp sig till IK Sävehof där han både blev svensk mästare tre gånger och fick chansen i landslaget.

Från 2013 spelar han i Füchse Berlin där han som sagt vunnit en hel del titlar. Han har också gott rykte i Bundesliga och var nominerad till att spelar All Star Game.

Här kan ni läsa klubbens pressmeddelande:

Jesper Nielsen est Parisien !