Henrik Olsson fortsätter i Frankrike

Henrik Olsson. Foto: Tremblay en France Handball

Henrik Olsson kör på i den franska ligan efter ett kontrakterat klubbyte. Tremblay HB ramlar ur och släpper niometaren till Istres. – Jag är väldigt glad och mycket stolt, säger han till klubbens hemsida.

Olsson flyttade från AIK 2018 och har sedan dess etablerat sig som Frankrikeproffs. Nu är 27-åringen redo att lämna sin första utlandsklubb och ta sig ytterligare söderut.

– Starligue är ett fantastiskt mästerskap, jag är glad över att bli kvar i Frankrike. Här får jag uppleva mycket utöver sport, jag lär mig språk och får vara med om andra saker, säger han till klubbsajten.

Istres slutade säsongen tre placeringar ovanför eliminerade Tremblay. Klubben gick upp från andraligan för tre år sedan och har kvar att ta sig in topp tio under den pågående sejouren.

Där kommer den nye mittnian in i bilden.

– Jag skulle vilja att han spelar lite mindre med handbromsen som jag såg när han producerade i Tremblay. Jag hoppas också att han kommer att bli lite mer produktiv men vi är säkra på hans kvaliteter att leda laget, säger Istrestränaren Gilles Derot till klubbens hemsida.

Olsson har skrivit på för två år med Istres.

Länk: Bienvenue Henrik