Handnews listar de tio bästa övergångarna i franska ligan

Foto: Wenflou /Ccohttps://commons.wikimedia.org/wiki/File:Aymeric_Minne_2_20161005.jpg

Det är franska handbollssajten Handnews.fr som har listat de tio bästa övergångarna i Lidl Starligue i år. Högst upp på listan kommer franska talangen Aymeric Minne som bytte från Aix till Nantes.

Om man går efter Handnews lista över de mest lyckade övergångarna i franska ligan i år så är det Nantes som har haft den bästa silly season-lyckan. Klubben som spelade Champions League-final för två år sedan har två spelare med bland de fem bästa.

Först ut för HBC Nantes är Emil Nielsen på femteplatsen. Den 23-årige danske målvakten har stått för en imponerande debutsäsong i Lidl Starligue och är med sina 35 räddningsprocent endast bakom Rodrigo Corrales (36%) i PSG-kassen i procentligan.

Högst upp i övergångslistan hittar vi en annan Nantes-spelare i 22-åringen Amyeric Minne. Mittnian byttes in från konkurrenten Aix – som i retur fick spelgeniet Nicolas Claire (plats nummer tio på listan) – och har gjort succé med sin nya klubb.

Med sina 77 mål ligger den unga franska mittnian Minne på 13:e plats i franska skytteligan, och har dessutom stått för 32 ”avgörande assist” på 18 matcher.

Mellan Nielsen i mål på femteplatsen och Minne på förstaplatsen kommer danska högerkanten Morten Vium i Chartres, polska mittsexjätten Kamil Syprzak i PSG och skytteligafyran Hugo Descant i Montpellier.

  1. Aymeric Minne, M9, Nantes
  2. Hugo Descant, H6, Montpellier
  3. Kamil Syprzak, M6, PSG
  4. Morten Vium, H6, Chartres
  5. Emil Nielsen, Målvakt, Nantes

HELA LISTAN PÅ HANDNEWS.FR