Han tjänar mest i handbollsvärlden

Den franska tidningen L’equipe har publicerat statistik över de bäst betalda sporterna och atleterna i landet. Hos handbollen ligger en dansk i topp. Så trots att det var en nedstämd Mikkel Hansen som lämnade VM för några veckor sedan, kan han åtminstone skratta hela vägen till banken. 

I L’equpes undersökning kommer handbollen kommer först på fjärdeplats i Frankrike över bäst betalda sporter. Snittlönen för en handbollsspelare i högstaligan – Lidl Starligue – är 6 900 euro/månad.
På första plats över bäst betalda sporter kommer, inte så överraskande, fotbollen där bland annat PSG hjälpt till att dra upp snittlönen till 45 000 euro/månaden. Trots att Zlatan has left the building. Men med Thiago Silva som drar in 1 miljon euro i månaden.
Efter fotbollen följer rugby med 17 100 euro/månad och basket på 11 000 euro/månad. Därefter kommer alltså handbollen.

Och väl i handbolls-Frankrike, och i hela världen, är det alltså vår grannars superstjärna Mikkel Hansen som cashar in mest med en månadslön på 80 000 euro – drygt 750 000 svenska kronor.
Hansens lag PSG ”leder” även den totala löneligan i landet med en årsutgift på 5,4 miljoner euro. Och den faktiska handbollsligan.