Hampus Jildenbäck blir Frankrikeproffs – lämnar Lugi efter nyår

Hampus Jildenbäck under tiden i Lugi. FOTO: Avdo Bilkanovic/Bildbyrån.

Kantliraren som blivit en institution och målmaskin i vinrött lämnar den hemtama miljön för ett efterlängtat proffsäventyr. Saint-Raphael Var kallar med snabba ryck när Hampus Jildenbäck byter klubbadress från och med årsskiftet.

Handbollskanalen når högersexan som plötsligt bara har två matcher kvar i Lugi. Efter en tids förhandlingar med Saint-Raphael för kommande säsonger skruvade den franska klubben upp temperaturen.

– De fick en skada på en spelare med utgående kontrakt och ville fixa en lösning nu direkt. Jag blev superglad över att få den här möjligheten, säger Jildenbäck.

Vad vet du om Saint-Raphael?

– Vi har mött dem med Lugi i EHF-cupen, många bra spelare och det ska bli oerhört kul att känna på den här nivåm. På högersidan har de Dipanda (Adrien) och Xavier Barachet, två helt okej gubbar, fortsätter Jildenbäck om sina närmaste samarbetspartners på planen.

Utöver den andra halvan av pågående säsong har han klart till 2021 med tabellsexan i en inspirerande omgivning. Förutom ligamatcherna har Saint-Raphael vanan trogen tagit sig vidare i EHF-cupen och möter bland annat Füchse Berlin i det kommande gruppspelet.

– Frankrike känns på gång nu, hade tre lag i Final Four i Champions League i våras, så det känns stimulerande.

Spelledigt i januari, du får tid på dig att komma in i rutinerna?

– Ja, jag blev ju inte uttagen till EM, något positivt blev det väl ändå med det. Saint-Raphael ska vara en familjär klubb, alla bryr sig om varandra precis som vi har det här i Lugi.

I Lugi har Jildenbäck flera säsonger bakom sig som skyttebäst. Klubben utvecklade honom i ett par säsonger från 18 års ålder och öppnade också dörren för en del grovjobb när han återvände efter några år i Norge.

Handbollsligans bästa högersexa under tre säsonger, tvåan i skytteligan och månadens spelare i november – 31-åringen lämnar verkligen Lugi på topp.

– Det är klart jag ha känslor för Lugi, för klubben som sådan men lagkamraterna framförallt. Men jag har jobbat för det här hela livet och måste ta chansen, säger Jildenbäck.