Franska ligan på väg att ta över – nu är Barbosa klar för Nantes

Alexandrina Cabral Barbosa. Foto: Carl Sandin, Bildbyrån

Det blåser västliga vindar i Europa där Frankrike stärker ligorna på både dam- och herrsidan.

ANNONS

Har ni märkt hur de franska klubbarna tar mer och mer plats på spelarmarknaden? Det är lite kittlande att studera hur klubbarna både på dam- och herrsidan får allt starkare ekonomi och konkurrerar med övriga klubbar i Europa.

Den senaste i raden av spelare att lämna öst för väst är den spanska landslagsstjärnan Alexandrina Cabral Barbosa. Hon lämnar Rostov-Don i sommar och har nu ritat på för två säsonger med Nantes Loire Atlantique. En riktigt duktig spelare till en mittenklubb i den franska ligan.

Alexandrina Cabral Barbosa är född i Portugal med 10 syskon och skiftade landslag till Spanien 2012 efter en dispyt med det portugisiska förbundet. Hon har lirat för bland annat Itxako (Spanien), Oltchim Valcea (Rumänien), Thüringer HC (Tyskland) och Fleury Loiret.

Nantes har sedan tidigare också gjort klart med Camille Ayglon-Saurina från CSM Bukarest och på tal om just Bukarest så ryktas ju Brest Bretagne vara ute efter ingen mindre än Isabelle Gulldén. Om inte det är ett statement för styrkan i den franska ligan så vet vi inte.

Andra stora övergångar relaterat till franska ligan:

Alexandra Lacrabère, Vardar -> Fleury Loiret
Siraba Dembélé, Rostov-Don -> Toulon
Laurisa Landre, Metz -> Toulon
Frédéric Bougeant, Rostov-Don -> Nantes (tränare)

Ana Gros, Metz -> Brest Bretagne (rykte)

ANNONS
Annonslänk: Se de bästa matcherna från Champions League och Bundesliga med Viaplay Sport.
ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here