Fransk legendar tar över PAUC Aix

PHILIPPE GARDENT. Foto: Amandine Noel / Icon Sport © Bildbyrån

En av fransk handbolls största handbollsspelare är klar som huvudtränare för PAUC Aix. Philippe Gardent har skrivit kontrakt över 2023/2024 med klubben. 

298 landskamper för det franska landslaget står på Philippe Gardents CV. Under tolv år var han en drivande spelare för laget och producerade totalt 635 mål i den blåa tröjan. Efter att spelarkarriären tagit slut höll han sig kvar inom handbollen och sadlade om till tränare.

Sedan dess har han bland annat varit tränare i Paris Saint Germain och Fenix Toulouse, men nu är det ett nytt franskt klubblag som gäller. 59-åringen har skrivit på för PAUC Aix.

”Med Philippe Gardent vid rodret ger den nya versionen av PAUC sig själv möjligheten att fullfölja sina europeiska ambitioner”, skriver klubben på hemsidan.

Gardent har tagit hem tre franska mästartitlar, en ligacup och två franska cuper som tränare, och som spelare har han ett OS-brons från 1992. Det är därmed en minst sagt välmeriterad tränare som kommer till klubben, som kan allt man kan tänkas veta om fransk handboll.