Frankrike: Montpellier kan ha tappat ligatiteln

Michaë‘l Guigou. Foto: Avdo Bilkanovic, Bildbyrån

Seger för Montpellier i gårdagens tuffa bortamatch mot St Raphael och ligatiteln hade i stort sett varit klar. Men Montpellier klarade inte av den tuffa utmaningen och hemmalaget vann med 26–25. Nu är det fördel PSG i titelstriden.

ANNONS

Montpellier hade allt i egna händer och även om EHF-cupfinalisten St Raphael är ett riktigt bra lag hade nog många räknat med att Montpellier skulle fortsätta klubbens fantastiska säsong och vinna, eller åtminstone ta en poäng.

Men St Raphael var det bättre laget och vann med 26–25 i en riktigt dramatisk match. Resultatet innebär att PSG och Montpellier nu ligger på samma poäng (43) när en omgångar återstår.

Därmed är det fördel PSG i titelstriden eftersom inbördes möten avgör om två lag hamnar på samma poäng. Montpellier vann första mötet med 33–30 och PSG det andra med 26–19, därför har huvudstadslaget inbördes möten och tar hem ligan om lagen skulle hamna på samma poäng.

Därför är förutsättningarna enkla inför den sista omgången: seger för PSG hemma mot Chamerby och de vinner titeln. För att Montpellier ska vinna ligan krävs det seger mot Dunkerque samtidigt som PSG tappar poäng.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here