Frankrike: Metz starkast i första finalen

Nu är chanserna att ta hem ligatiteln inte särskilt stora för Brest Bretagne. Filippa Idéhn och Loui Sands lag förlorade nämligen den första finalen på hemmaplan mot Metz.

ANNONS

Eftersom finalerna avgörs i bäst av två möten har så klart Metz en jättefördel nu efter seger med 29–25 på bortaplan mot Brest Bretagne.

Bortalaget tog kommandot direkt i matchen och gick upp till ledning 8–4 innan Brest började komma in i matchen mer och mer. Hemmalaget kom upp till 9–9 innan Metz återigen började rycka ifrån. I paus var ställningen 11–14 efter att Metz gjort mål med tre sekunder kvar.

I den andra halvleken gjorde Brest ett rejält försök att komma ikapp och förbi, men bortalaget var helt enkelt för bra och närmre än 22–24 med drygt sex minuter kvar kom aldrig Brest.

Kanske hade laget nått större framgång i matchen om Filippa Idéhn och Loui Sand hade fått spela, men de båda svenska landslagsspelarna satt kvar på bänken hela matchen.

Metz har vunnit ligan de två senaste säsongerna och är nu på god väg att säkra klubbens tredje raka titel. Den andra finalen spelas på lördag.

ANNONS

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here