Final Four-lagen klara i Frankrike

Kim Ekdahl Du Rietz, PSG. Foto: PSG.fr

Paris Saint-Germain knäppte Montpellier HB på näsan i torsdagens avslutande kvartsfinal. I finalspelet i mars har stjärnlaget därmed chansen att vinna sin fjärde raka cuptitel.

Montpellier stod för motståndet när PSG tog sin tredje inteckning i den franska ligacupen i våras. Tabellfyran mot seriesuveränen i decemberduell såg PSG säkert i front i åtminstone en dryg avslutande halvlek.

Kim Ekdahl du Rietz var närvarande och nätade vasst för hemmalaget under första kvarten, när det fortfarande stod och vägde. Snart nog var PSG inställt för överkörning med mittsexan Kamil Syprzak och Mikkel Hansen i topp av målskyttet.

– Vi kom in bra i vårt spel och höll ledningen med kvalitet. Sen var det ett ganska märkligt möte, uppdelat i ett antal perioder. Men vi vann och det är det viktiga, vi gjorde jobbet bra och jag hoppas att vi ska vinna den här cupen, sade Ekdahl du Rietz till klubbens hemsida.

Final Four går av stapeln i Le Mans 14–15 mars. Chambery, Nantes och Markus Olssons Toulouse är kvarvarande lag i vägen för ännu en PSG-triumf.

PSG–Montpellier 34–30 (19–12)
PSG: Kim Ekdahl du Rietz 3; Montpellier: Fredric Pettersson 2.