EM-stjärnan Laura Flippes nobbar Brest – förlänger med Metz

Frankrikes Laura Flippes. Foto: Daniel Stiller, Bildbyrån

Högerkanten Laura Flippes skriver på nytt kontrakt med franska mästarna Metz. 24-åringen har förlängt med ett år och stannar nu till 2020, rapporterar franska L’equipe. 

ANNONS
ANNONS
ANNONS

Under EM var Laura Flippes Frankrikes fjärde främsta målskytt bakom niorna Nze Minko, Lacrabere och Zaadi. 24-åringen gjorde 20 mål på 24 försök och var med sina 83 procent träffsäkerhet även bland topp 10 av de mest effektiva spelarna i EM.

I Metz har högerkanten, som även kan spela högernia, inte varit lika oumbärlig med målskyttet och effektiviteten hittills i år – 29 mål på 43 skott. Ändå är hon en av lagets viktigaste spelare. Dessutom har hon varit i Metz sen 2013 och är en de mest rutinerade för klubben – där hon vunnit ligan fyra gånger.

Den klubben som i år utmanar Metz hårdast om ligatiteln, Idéhn och Gulldéns Brest, var också intresserade av stjärnans tjänster efter nästa säsong, men så blir det alltså inte, skriver L’equipe.

Istället blir det ett år till, och förmodligen en titel till som det ser ut för, såhär långt, obesegrade Metz. 24-åringen har kommit överens med klubben om att lägga på ett år i kontraktet och stannar till sommaren 2020.

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here