Bordeaux blir tredje franska klubb i konkurs

Foto: Christoffer Borg Mattisson / BILDBYRÅN

Bordeaux Bruges Lormont ville blir en fransk toppklubb, men istället går de i konkurs. Via klubbens Twitter meddelar de att elitverksamheten läggs ner på grund av ekonomiska problem. 

Det är en tuff tid för handbollsklubbar, inte bara i Sverige. I Frankrike har Bourg de Péage och Fleury redan tvingats till konkurs denna säsong och nu kommer beskedet att även Bordeaux Bruges Lormont tvingas lägga ner sin elitverksamhet.

Klubben grundades för två år sedan, när Bruges 33 Handball och Lormont Handball Hauts de Garonne slogs ihop. I år tog klubben steget in i fransk elithandboll och har under säsongen spelat i Proligue, landets näst högsta division.

Men något vidare spel blir det inte för spelarna i Bordeaux Bruges Lormont.

På grund av de flera hundra tusen euro som klubben ligger i underskott har ledningen bett om hjälp under säsongen. Men nu står det klart att det inte har räckt.

– Klubbens situation har inte blivit bättre sedan vi tog upp ämnet, säger klubbens president, Jean-Paul Onillon, till Sudouest.

Enligt Francebleu kritiserar Onillon borgmästaren, Brigitte Terraza, då hon inte ska ha hållit sina löften hon gav inför säsongen. Något Terraza dock inte håller med om.

Ikväll, 20:30, spelar klubben sin sista match, och kommer därefter tacka av publik och fans en sista gång.