Ännu en klubb i konkurs

Mouna Chebbah är klubblös efter Nimes kinkurs - Tunisiens landslagsstjärna med ett förflutet i den danska ligan.

I november 2015 blev UMB-BB eller Union Mios Biganos – Bégles Bordeaux nedflyttat från den franska högsta ligan pga av ekonomska problem (se här). Sissi Carlson (syster till Lina i Västerås) blev klubblös. Några spelare fick kontrakt med andra franska klubbar.

En av dem var Chloé Bulleux, som började spela i HBC Nîmes. 

I mitten av mars 2016 var det dags för just HBC Nîmes att begära sig själva i konkurs pga av likviditetsproblem. Det kom som en chock för både spelare och publik.

”Jag tror att jag fått vara med om något unikt inom fransk handboll”, sa Chloé lite ironiskt till lokaltidning Midi Libre. ”Två konkurser under en och samma säsong”.

Tillsammans med sina lag- och landslagskamrater Blandine Dancette och Camille Ayglon-Saurina är målsättningen att träna på bra inför kommande OS i Rio. Något nytt kontrakt enbart för slutspelet är inte aktuellt.

Mer om konkursen, där sista datum är satt till den 7 april, finns att läsa här (Midi Libre)

Mouna Chebbah, den tunisiska landslagsstjärnan, tillhör också en spelarna som blev klubblös i och med nedläggningen. Hon har några kloka ord att avsluta med:

”Det är en farlig utveckling för fransk damhandboll. Om det fortsätter och de ansvariga i klubbarna inte följer upp och förbundet inte vågar ta beslut är risken att Frankrike slutar på samma sätt som Spanien där det inte längre finns någon proffsliga för damer.”

Läs hela intervjun med Mouna Chebbah här