Nästan full runda på lördagen

Dickens Betina Lillqvist i genombrott. Foto: Riku Flink / FSC Media

Enligt schema skulle det spelas en hel runda i Finska damernas FM-serie, men en match blev inhiberad pga hallstrul.

Det var den första matchen som skulle spelas lördagen 13.2., mellan Atlas och SIF som fick en intressant skruv då det visade sig i sen stund att hallen matchen skulle bli spelad i var dubbelbokad, eller var den? Sjundeå IF var redan på väg till Myrbacka då de fick höra att ingen hall stod till förfogande då Myrbacka idrottshus var full av innebandy spelare.

Informationen som cirkulerat på sociala median meddelade först att ingen hall var reserverad, och samtidigt kom på annat håll informationen att hallen var dubbelbokad. Senare skrev Hbl att den först hörda ”ingen hall” orsaken var orsaken. Hur som helst fick SIF svänga om och fara hem och matchen skall spelas senare.

Info om hallbrist på twitter. @FilipSaxen på twitter
Info om hallbrist på twitter. @FilipSaxen på twitter

Den andra matchen var i Britas där Sparta fungerade som värd åt Dicken som bägge har som hemma hall Britas. Dicken var vassare från start och vid 7:58 hamnade Sparta tränaren Jani Vaskola ta sin första time-out då matchen stod 1-5. Mycket orsakade inte denna paus och Dicken lyckades hålla ledningen genom matchen. Halvtidsresultat 8-14.

Slutsiffrorna 18-30 beskriver hur mycke starkare Dicken var genom matchen. Sparta hade svårt att täppa till i försvaret och framåt var det segt, fast de ibland lyckades öppna Dickens 3-3 försvar fullständigt. LähiTapiola-stjärnorna delades ut så att 3 stjärnor åt Dickens Betina Lillqvist, 2-stjärnor åt Dickens Tove Salokivi och 1-stjärna till hemmalagets Sparta IF Raita Heiskanen.

Matchen överskuggades dock av Dickens lagkaptens skada som ännu inte blivit klar i hur illa det gått. Det var Anna Lindahl som i genombrott fick en hand i ansikte, och föll ner på rakt ben, med knä låst och smärtan var uppenbar då hon vred sig på planet, samt leddes

Anna Lindahl , Dicken. Foto: nsm.finnhandball.net
Anna Lindahl , Dicken. Foto: nsm.finnhandball.net

ut. Situationen kan ses bakom denna LÄNK. (Youtube) Det som iaf är klart är att både landslagsmatcherna i början av Mars är i fara och i värsta fall även slutspelen i den inhemska serien senare. Diagnosen kommer att nå Anna idag måndag då hon skall disskutera med ortopeden.

Handbollskanalen önskar allt väl åt Anna och snabb tillfriskning!

Matchen mellan HIFK och BK-46 var också på väg att bli en tråkig rutinmatch då Karislaget lyckades klämma in första bollen bakom Matilda Björkqvist först vid 8:17. Vid detta skede hade HIFK redan gjort 6 mål. Ända fram till 13:39 var det HIFK för hela slanten (9-3) men sen lyckades gästande BK-46 få igång sitt spel, sakta men säkert. Gästerna spelade sig fast till bara ett mål under (10-9 och 11-10) men närmare än så kom man inte. Halvtidsresultatet skrevs till 13-11.

Andra halvleken började i samma stil som första, det var HIFK som var på hugget och drog igen ifrån till 24-15 vid 45 spelade minuter. Resten av matchen var det mest frågan om att spela tiden ut och slutresultatet skrevs till 29-21. LähiTapiola stjärnorna gick:

*** Matilda Björkqvist (HIFK)
** Pamela Degerman (BK-46)
* Silja Borgarsdóttir-Sandelin (HIFK)

Intressanta resultat på Finska handbollsförbundets resultatservice i matchen HIFK-BK-46
Intressanta resultat på Finska handbollsförbundets resultatservice i matchen HIFK-BK-46

Det mest humoristiska gällande den här matchen var att det var antingen fel på resultatservicen eller sen något annat fnurr på trådarna, för enligt resultatservicen har HIFK målvakten Matilda Björkqvist slagit nytt rekord i gjorda räddningar, för personligen tror jag inte att någon annan målvakt, inte ens fenomenala Thierry Omeyer har lyckas med 162 räddningar i 60minuter.

Dagens sista match spelades i Åbo där Grankulla IFK gästade. Även denna match blev från start väldigt ensidig, för gästerna gjorde sitt första mål vid 12:44, då ÅIFK redan gjort 9. Hemmalaget dominerade med stil och halvtidsresultatet skrevs till hela 17-7. Andra halvan orsakade inte större förändringar då Åbo lyckades förstora ledningen 23-10 vid 48:05. Sen kom GrIFK lite igång och ÅIFK saktade ner farten, och slutresultatet blev 24-16. LähiTapiola stjärnorna gick till:

*** Anna Harri (ÅIFK)
** Sophia Böckelman (GrIFK)
* Malin Gullqvist (ÅIFK)