Stark inledning på säsongen i FM-serien

2017-2018 - GrIFK

Förra säsongen totalt i grundserien fyra vinster, denna säsong har de börjat med fyra matcher och fyra vinster, GrIFK har öppnat starkt.

Grankulla IFK hade en knagglig grundserie förra säsongen då de på 14 matcher lyckades kamma in bara fyra vinster, resten förluster. Men denna säsongen har de börjat väldigt starkt med att vinna alla matcher hittills. Motståndarlagen har varit BK-46, SIF, Atlas och KyIF. Atlas som var säsongen innan jumbolaget kan kanske inte ännu anses vara av den hårdaste klass, inte heller serienykomlingen KyIF. Men BK-46 och SIF är verkligen motstånd av klass. De har inte ännu kommit upp mot Dicken eller HIFK som är klara förhandsfavoriter i match som match, men följande match de spelar möter de HIFK.

Denna veckosluts match mot KyIF var dock ingen självklarhet. Gästande KyIF kom upp till en 4-0 ledning före Grankulla kom åt att smaka på den söta smaken av mål. Det var

#13, Carolina Rehnberg, GrIFK. Foto: nsm.finnhandball.net

först under den fjortonde spelminuten som de lyckades jämna ut spelet till 5-5, och de var inte nöjda med det utan tog ledningen åt sig, och halvtidsresultatet var 13-9. Gästerna repade sig aldrig tillräckligt och GrIFK höll ledningen med minst 2 mål och därmed kunde kamma hem fulla poäng. Slutresultatet skrevs till 23-21. Stjärnorna delades ut så att 3st fick hemmalagets Carolina Rehnberg med en kastprocent av 60%, och 6 mål. Effektivaste framåt av hemmalaget. 2st stjärnor fick GrIFK målvakten Wilhelmina Wolff med en 13 räddningar och 1 stjärna gick till KyIF:s Elin Männikkö med gjorda 7 mål. GrIFK:s Carolina Rehnberg analyserade matchen efteråt med att berätta att KyIF:s höga 3-3 försvar orsakde trubbel i inledningen av matchen, men sakta men säkert kom hemmalaget igång i offensiven.

BK-46 däremot har haft lite motig start på säsongen då de spelat 4 matcher och lyckas

#1, Linda Sipola, ÅIFK. Foto: nsm.finnhandball.net

bara vinna 1. På lördagen fick de besök i Karis av Åbo IFK, och gästerna var rätt bryska och tog seriepoängen med sig hem. Vid halvtid var det ännu jämnt med 12-12, men vid den 42:dra minuten kom ÅIFK åt att dra en liten lucka, då de spelade sig från 17 lika till 17-20, och efter det kom inte Karislaget åt att verkligen utmana. Slutresultatet 19-25.  ÅIFK:s målvakt Linda Sipola fick 3 ***:or med sina 21 räddningar, och hon tackade det täta försvaret som gjorde hennes arbete relativt lätt. 2 stjärnor gick till ÅIFK:s Ellen Norrgrann som ångar på framåt, och lyckades näta totalt nio gånger. Den unga 2001 födda spelaren har redan klättrat till en tredje placering i målgörarlistan med sina 27 mål på 4 matcher. Sista stjärnan gick till hemmalagets Pamela Degerman.

15.10.2017 – Top-10 målgörare i FM-serien.

Tredje och sista FM-seriematchen spelades mellan Sjundeå IF och HIFK. HIFK vann Sjundeå på onsdagen 20-35 i den Finska cuppen och kom för andra gången på besök till

#27, Johanna Hilli, HIFK. Foto: nsm.finnhandball.net

Sjundeås nya Folksam Arenan. Söndages match var jämn ända till 8-8 i tiden 17:30, men sen lyckades gästerna dra upp en liten lucka, och vid halvtid stod det 10-14. Efter pausen höll HIFK ett järngrepp om ledningen och sakta men säkert förstorade ledningen och då summern löd vid 60-minuter visade resultattavlan 21-31. Johanna Hilli belönades med 3-stjärnor då hon lyckades näta 10 gånger och i intervjun efter matchen konstaterade hon att börjar var trög, men sen kom laget igång. Hilli som nu leder tabellen för gjorda mål med sina 33 mål på fyra matcher. 2-stjärnor utdelades HIFK:s Ella Holopainen som var en av de 7 spelarna som flyttade över från Sparta IF till HIFK inför denna säsong. 1-stjärna gick till hemmalagets Madeleine Lindholm.

Kommande veckans matcher i dam FM:

Ons 18.10. ÅIFK – SIF
Lör 21.10. HIFK – Atlas
Sön 22.10. Dicken – BK-46

2017-10-15 FM ställning

I damernas första division spelades även där tre matcher, resultaten nedan.

HIFK Planets – Dicken Oldies 29 – 25 (13-11)
BK-46 Akademi – KyIF Akademi 33 – 15 (18-8)
Atlas Wandas – Dicken Akademi 22 – 22 (9-12)

2017-10-15 1-Div ställning

LÄMNA ETT SVAR

Please enter your comment!
Please enter your name here